Фаршировані кабачки - як приготувати?



Фаршировані кабачки - способи приготування і варіанти начинок

Кабачки родом з Америки, але в кулінарії там чомусь знайшли застосування тільки насіння з перерослих плодів. Їх смажили також як і гарбузові, а самі кабачки вважалися кормової культурою. Так тривало поки кабачок разом з іншими диковинками Нового Світу не потрапив до Європи. Заповзятливі італійці відразу ж знайшли застосування молоденьким кабачкам, і придумали безліч рецептів, серед яких були і фаршировані кабачки. Так що появою всіма улюбленої страви ми зобов'язані італійським кухарям.

Рецептів і способів приготування фаршированих кабачків з того часу з'явилися десятки, якщо не сотні. Самі по собі кабачки мають нейтральний смак, тому фарширувати їх можна чим завгодно. Хтось любить грунтовну їжу, і фарширує кабачки м'ясом з символічним додаванням рису, а хтось дотримується вегетаріанства і робить начинку з овочів і рису. Є повсякденні рецепти, без особливих вишукувань, коли все готується швидко і просто, а є рецепти для гурманів, наприклад, з сиром Горгонзола, іспанської шинкою і імбиром, де потрібно дотримуватися пропорції щоб не зіпсувати страву. Але все ж класикою вважається начинка з м'яса і рису - це найпопулярніший рецепт, і в багатьох кулінарних книгах він іде під першим номером. Ну що ж, віддамо належне і ми класиці, і почнемо знайомство з цим популярним блюдом з приготування кабачків фаршированих м'ясом та рисом.
Як підготувати кабачки до фарширування

Бажано брати для фарширування молоденькі кабачки з тонкою, ніжною шкіркою - тоді її не потрібно зрізати.Якщо шкірка загрубіла - обов'язково її зріжте, інакше вона залишиться жестковатой. Кабачки розріжте поперек на однакові шматочки, висотою приблизно по 5 см. Чайної ложечкою з гострим носиком виберіть серединку з насінням, робіть це обережно, щоб не проткнути стінки і денце. У вас повинні вийти барила з дном і стінками товщиною близько 1 см. Є й інший спосіб. Кожен кабачок розрізається вздовж на дві половинки, вибирається серединка, а вийшла човник фарширують начинкою. Начиняти можна сирі кабачки або ж відварити барила або човники в підсоленій воді 2-3 хвилини, тоді вони будуть ніжніше і соковитіше.

Кабачки фаршировані м'ясом і рисом:
4 середніх кабачка
По 200 гр. свинини і яловичини
2 цибулини
100 гр. рису
3 помідори
Рослинна олія
50 гр. сметани
Сіль і перець, спеції, зелень

Кабачки підготуйте до фарширування. М'ясо та одну цибулину можна нарізати дрібними кубиками або пропустити через м'ясорубку. Рис відварити, змішати з м'ясом, цибулею, сіллю, перцем. Додати спеції і зелень.Нафарширувати кабачки, скласти їх в каструлю в один шар. Помідори натерти на тертці, обсмажити в олії цибулю, протерті помідори, додати трохи бульйону або води, посолити і залити соусом кабачки. Гасити на слабкому вогні до готовності. Готові кабачки полити сметаною. Можна запекти в духовці, на деку, але в цьому випадку на деко обов'язково доливати бульйон щоб кабачки залишалися соковитими.


Кабачки фаршировані курячим філе і печінкою:
2 середніх кабачка
2 курячих грудки
500 гр. курячої печінки
Одна цибулина
4 яєчних білка
150 мл. вершків
100 гр. консервованої кукурудзи
Пучок кропу
Рослинна олія
300 гр. сметани
Сіль і спеції

Печінку і філе пропустити через м'ясорубку або подрібнити у блендері. Білки збити і додати у фарш. Посолити, поперчити, влити вершки. Поставити фарш в холодильник на 2 години. Кабачки розрізати навпіл, вийняти серединку. Наповнити фаршем. У сковорідці розігріти олію, обсмажити кабачки до рум'яної скоринки. Лук і кріп дрібно порубати, змішати зі сметаною, посолити, поперчити. Перекласти кабачки в каструлю, залити соусом, тушкувати 35 - 40 хвилин на середньому вогні.

Кабачки фаршировані сиром:
3 невеликих кабачка
100 гр. сиру
4 ст. ложки панірувальних сухарів
3 часточки часнику
150 гр. сметани
Сіль, зелень кропу

Кабачки розрізати вздовж на дві половинки, серединку вийняти. Порубати її дрібно, злегка обсмажити в рослинній олії і змішати з тертим сиром, сухарями, часником і кропом. За смаком посолити. Наповнити човники начинкою, викласти в один шар на лист, змастити верх сметаною або майонезом. Налити на деко трохи водички, запікати 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Кабачки фаршировані рисом і грибами:
4 невеликих кабачка
300 гр. грибів
Одна цибулина
Третину склянки рису
100 гр. вершкового масла
50 гр. тертого сиру
Сіль, перець, спеції
Півсклянки сметани

Кабачки підготувати для фарширування. Цибулю і гриби нарізати, обсмажити в маслі, додати промитий рис, влити неповна склянка води. Тушкувати до готовності рису. Посолити, поперчити, наповнити начинкою кабачки.Викласти в глибоку форму для запікання, влити трохи води, запікати 15 хвилин. Потім в кожний кабачок покласти ложку сметани, посипати тертим сиром, повернути в духовку. Запікати ще 10 хвилин до рум'яної скоринки.

Кабачки фаршировані сиром:
Один кабачок
200 гр. сиру
Часточка часнику
Пучок кропу
4 ст. ложки сметани
Одне яйце
Сіль за смаком

Кабачок розрізати впоперек, зробити барила. Сир, серединку кабачка, часник пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити, змішати з кропом. Нафарширувати кабачки, укласти їх в форму для запікання, залити сумішшю з сметани і яйця. Запікати в духовці при температурі 220 градусів 30 хвилин.

Є ще дуже багато варіантів начинок, це лише мала частина з них, кулінарна класика. Але класика на те й класика, щоб від неї відступати і придумувати свої, нові поєднання продуктів. Пробуйте, експериментуйте, і ви обов'язково знайдете той варіант приготування фаршированих кабачків, який буде вам до смаку.

http://f-journal.ru