Яблучний пиріг



Види яблучних пирогів і способи приготування

Настає сезон яблук, час варити варення, компоти, джеми і пекти пироги. Хтось може заперечити, що яблучний пиріг - це нудно і таким простим блюдом нікого не здивуєш. Але так думають лише ті, хто досі не пробував по-справжньому смачних і різноманітних Тарту, штрудель, відкритих і закритих яблучних пирогів зі свіжих яблук зі свого саду. Саме для них і для тих, кому необхідно терміново рятувати великий урожай яблук, ми приготували рецепти яблучних пирогів.
Найпростіша "Шарлотка"



Склад:
1 склянка цукру
1 склянка борошна
3 яйця
1 столова ложка вершкового масла
5-7 яблук в залежності від розміру

Спосіб приготування:

Ретельно збиваємо яйця з цукром, додаємо борошно і знову збиваємо. Яблука нарізаємо часточками або кубиками (шкірку можна не очищати). Ретельно змащуємо маслом форму для запікання, викладаємо яблука і заливаємо тістом. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 40 хвилин до рум'яної скоринки.Сірником або вилкою перевіряємо готовність пирога - якщо вона сухий виходить їх пирога, значить, він готовий (в перші півгодини дверку духовки відкривати не треба, тому що пиріг може осісти).

А чи знаєте ви, що справжня шарлотка, це не той яблучний пиріг, який ми зараз описали. Смачна англійська шарлотка - це один з різновидів пудингу з хліба і яблук, а готувати її набагато простіше.

Англійська "Шарлотка"

Розмочимо у вершковому маслі або в суміші яйця і молока шматочки білого хліба або булки, викладемо на дно форми для запікання. Викладемо зверху шар запечених або уварені протертих яблук. Повторимо шари кілька разів, причому верхнім повинен бути хлібний шар. Запікаємо шарлотку до золотистого кольору, подаємо зі збитими вершками, солодкими соусами і морозивом.
Яблучний пай

В американській кухні також є свій яблучний пиріг - пай.



Склад:

Для тіста:
300 грам борошна
150 грам вершкового масла
1 столова ложка холодної води
1 яйце

Для начинки:
100 грам вершкового масла
100 грам рафінованого цукру
100 грам коричневого тростинного цукру
3 столові ложки борошна
50 мілілітрів води
4-7 зелених яблук
кориця за смаком.

Спосіб приготування:



Замісити тісто, обгорнемо його харчовою плівкою і покладемо на годину в холодильник. Розтопити масло, додати борошно, розмішати, щоб не було грудочок, додамо воду і два види цукру, поваримо до його розчинення. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо тонкими часточками і змішуємо з начинкою.

Дістаємо тісто з холодильника, ділимо його на дві частини. Розкачуємо одну з них у такий пласт, який би покривав вашу форму для запікання разом з бортами.Укладаємо пласт у форму, на нього викладаємо начинку.Другу частину тіста розкочуємо і нарізаємо на смужки або скачуємо в джгути і розкладаємо сіткою поверх начинки.

Випікаємо пай 45 хвилин при 200 градусах.

http://f-journal.ru